Uitvaartzangeres & gitarist. Livemuziek begrafenis of crematie, of achtergrondmuziek tijdens koffietafel, Brabant.

Home | Repertoire | Contact & Links
Beluister muziek op Youtube:
Bezoek ons op Facebook:

(Oud) Nieuws:

24 augustus 2016 - Na jarenlang twee websites (deze en die voor huwelijk/receptie muziek) heeft Cotton Rose eindelijk haar eigen facebookpagina waar je voortaan de nieuwsberichten kunt vinden! Hieronder nog steeds het 'oud nieuws': 

6 juni 2016 -
Een stralende zomerse dag gisteren, op de Open Dag van Natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen. Beetje té warm zelfs voor mijn gitaar om buiten te gaan spelen ;-) Maar in het half-open houten gebouw De Eik was het goed toeven.  

2 mei 2016 -
Op zondag 5 juni speel ik weer tijdens de Open Dag van de Natuurbegraafplaats op Landgoed De Hoevens in Alphen (NBr), gelegen in een prachtig natuurgebied waar je ook heerlijk kunt wandelen (zie 'Contact en Links'). Het is open tussen 10:00 en 16:00 uur.

24 maart 2016 -
Gisteravond heb ik de muziek mogen verzorgen tijdens een herdenkingsdienst in een schitterende kapel hier in Brabant. Een mooi initiatief van de dames van Eclips uitvaartverzorging: een stukje nazorg voor de nabestaanden, met een persoonlijk woordje en kaars voor iedere overledene van het afgelopen jaar.


18 januari 2016 -
Ondanks dat u misschien op deze site terecht bent gekomen vanwege een overlijden, wil ik u toch een Gelukkig Nieuwjaar wensen. Want het leven gaat door. Gelukkig maar.
In mijn eigen familie eindigde 2015 met het overlijden van mijn vader, en ik heb een lied gezongen tijdens zijn crematie begin januari. Dat is toch even anders dan de uitvaart van een onbekende, maar het was heel mooi om te doen. Het was een uitvaart 'met een lach en een traan': met foto's, muziek en persoonlijke verhalen. Het is zó fijn dat er tegenwoordig ruimte is om zo'n ceremonie zélf te kunnen invullen. 

1 september 2015 -
Op zondag 13 september speel ik weer tijdens de Open Dag van de Natuurbegraafplaats in Alphen (NBr), gelegen op Landgoed De Hoevens.

***


Zangeres bij begrafenis of crematie


Waar woorden tekort schieten kan muziek precies uitdrukken wat je bedoelt. Omdat muziek de taal is van het hart. Een lied kan troost bieden, kan iets zeggen over het leven van jullie dierbare, of uitdrukken wat je voor hem of haar voelt.
Livemuziek tijdens de ceremonie, met een stem die écht is, sympathiek en zuiver, zonder opsmuk of 'maniertjes', raakt je op een manier waarop een CD dat niet kan.

Over Cotton Rose

Mijn naam is Liseth Horsten, zangeres/gitariste en muziekdocent. Onder de naam Cotton Rose heb ik ca. 10 jaar ervaring in het begeleiden van huwelijksceremonies en recepties, solo of als duo. Sinds enkele jaren ook uitvaarten: hiervoor werden wij af en toe gevraagd en omdat dit werk mij erg aansprak besloot ik hiervoor een aparte uitvaartmuziek website te maken.

Cotton Rose is: een karaktervolle, warme en getrainde zangstem, begeleid met akoestische gitaar. Puur en uit het hart, alsof ik het lied zelf geschreven zou hebben. Mijn optreden tijdens een uitvaart gaat echter niet om mij, maar om de overledene en om jullie, de nabestaanden. Ik hoop met mijn gitaar en stem een troostrijke sfeer te maken waar je je aan kunt laven. En tussen de liedjes door ben ik zo onopvallend mogelijk aanwezig.

Eventueel kan ik een tweede muzikante meenemen voor enkele harmonie vocalen, lichte percussie en instrumentale muziek op sopraan/alt blokfluit.

 

"We hebben enorm veel reacties gekregen op de mooie, warme en persoonlijke sfeer die jij wist te creëren met je stem en de muziek. Het laat ons met warme gevoelens terugkijken op een verdrietig iets."
(M)


Werkwijze


U kunt mij tussen 10:00 en 22:00 uur bellen op nummer 06 1071 4328.

Een uitvaart is altijd kort dag en u moet van alles regelen, dus vaak is er geen tijd om een afspraak te maken voor een persoonlijke kennismaking. Geen probleem: mocht u mij toch graag ontmoeten, dan is Skype is een geweldige oplossing! Vanuit uw eigen huiskamer kunt u mij via de webcam spreken én live horen spelen voordat u definitief boekt.
(u kunt Skype hier gratis downloaden).

Gaat u met mij in zee? Dan overleggen we tijdens een of meer gesprekken en/of via email welke liedjes u wilt horen op welk moment in de ceremonie. En alle andere praktische zaken in het draaiboek worden besproken.
Bekijk hier mijn repertoirelijst.
Overige informatie


In een klein gezelschap, of een kleine kapel, is versterking tijdens een ceremonie niet nodig. In een grote zaal of kerk maak ik het liefst gebruik van de aanwezige microfoon (1 microfoon op standaard is ruim voldoende en de akoestiek van de zaal doet de rest).
Voor achtergrondmuziek tijdens koffietafel of borrel neem ik een bescheiden en nette geluidsset mee. Indien nodig neem ik zelf contact op met de locatie over praktische details (bijv. parkeren) zodat u dat niet hoeft te regelen.

Naast muziek tijdens de ceremonie in uitvaartcentrum of kerk, kan ik ook achtergrondmuziek verzorgen tijdens de koffietafel of borrel. Solo, of in duo bezetting met tweede zangeres/percussioniste.

Veel sterfgevallen komen níet helemaal onverwacht.. Of misschien bent u op dit moment aan het nadenken over de invulling van uw eigen uitvaart. Wilt u vooraf meer informatie of wilt u met mij kennismaken (persoonlijk bezoek of via Skype), neem ook dán gerust contact op om een afspraak te maken.

Liseth Horsten
Cotton Rose


© 2018 Cotton Rose (L. Horsten)


Cotton Rose Uitvaartmuziek is een initiatief van zangeres-gitariste Liseth Horsten te Tilburg. Boekingen door Brabant; Tilburg, Breda, Eindhoven e.o. En door heel Nederland en Vlaanderen.
Solo zangeres of zangduo, gitarist, zang en akoestische gitaar muziek. Pop, country en folk, easy-listening en evergreens, kerkmuziek en gospel, uitvaartmuziek, livemuziek tijdens uitvaartceremonie: begrafenis, crematie of condoleance, in kerk of uitvaartcentrum of andere uitvaartlocatie.